Galerii: hariduse päev tõi tarkust koguma sajad õpetajad  

Copy
Ligi 250 õpetajat pidas Rakvere ametikoolis hariduse päeva.
Ligi 250 õpetajat pidas Rakvere ametikoolis hariduse päeva. Foto: Ain Liiva

Täna kogunes Rakvere ametikooli ligi 250 õpetajat, et enne kooliaasta algust pidada hariduse päeva. Ideid sai koguda muu hulgas tuntud filmirežissööri ja stsenaristi Ilmar Raagi, vaimulik Annika Laatsi ja ettevõtja Ville Jehe räägitust. 

Vaimulik Annika Laats arutles õpetajatega selle üle, kuidas anda lapsele vaimset esmaabi, mille oskust peaks tarkusena õpetatama läbi kooliaastate. Tema sõnutsi peab see olema terviklik käsitlus mõistmisega, et elame maailmas, kus on ka kannatusi. "Peame rääkima lastega surmast, leinast. See annab võimaluse neist teemadest läbi tulla. Läbielatuna saab neist lootust. Need panevad mõtlema, kust leian uue rõõmu," ütles Laats. 

Vaimsuse tugitaladest rääkides jutustas ta õpetajatele, et usk, usaldus, lootus ja armastus on tähtsaimad. "Armastus on inimeseks olemise ja saamise algus ja otsus," nentis Laats, kes pani õpetajatele südamele, et nende võimuses on puudutada laste hingekeeli. "Mõni laps võib seetõttu lausa ellu jääda," märkis Laats. 

Päeva raames tervitas ja tutvustas Lääne-Viru Omavalitsuste Liit traditsiooniliselt maakonda uuest õppeaastast tööle asuvaid noori õpetajaid ja uusi haridusasutuste juhte. Lisaks tutvustasid Rakvere ametikooli fuajees oma tegemisi maakonnas keskkonnahariduse pakkujad.

Hariduse päevale olid kutsutud Lääne-Viru maakonna üldhariduskoolide ja lasteaedade õpetajad, koolijuhid, õppejõud, koolieelsete lasteasutuste juhid ja kõik teised, kes tunnevad huvi haridusvaldkonna vastu ning on sellega seotud. Keskmiselt on igal aastal sellest üritusest osa võtnud ligemale 300 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles