Jõuluvanad tegid Rakveres tiiru

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad Rakvere kesklinnas.
Jõuluvanad Rakvere kesklinnas. Foto: Geethe Kaso

Läinud laupäeval tegid Rakvere Majaomanike Seltsi jõuluvanad Rakveres juba 13. korda oma ringsõitu, tänavu oli liikvel neli jõuluvana ja kaks päkapikku.

Esimesena külastati sotsiaalmajas linna vanimat elanikku, kel oli ka kaunis luu­letus ette lugeda. Samas majas kohtuti veel mitme eakaga. Edasi viis tee haigla hool­dus-, laste- ja sünnitusosakonda. “Kõik kuus titemammat said ka võimaluse meiega koos pilti teha. Sai ka moodsaid poisslaste nimesid pakutud – Toivo, Riho, Kunnar ja Karl. Üks ema lubas oma valiku neist nimedest teha, peaasi et ikka r-täht sees on,” rääkis jõuluvana kuube kandnud Karl Mäesepp.

Jõuluvanad külastasid ka nelja Rakvere perekonda – kahte linna auväärset arstikodu ja kahte lasterikast peret – ning tegid igaaastase jalutuskäigu linna keskväljakul.

Samuti astuti läbi memen­tolaste jõulupeolt, raamatukogust, kostitati Lennuvälja linnaosa lapsi, peeti meeles päästeametit.

“Viimased, kes kindlasti meist erilise üllatuse osalisteks said, olid kenad noored, kellel abieluranda minek plaanitud. Kui pulmamarssi mängiti, tulid abiellujate järel registreerimise saali kõik punakuued, ja oh seda imestust,” kõneles Mäesepp.

“See päev oli meile, kõigile punakuube kandnuile, eriline ja rõõmus.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles