Galerii: Sirsniņš tagasi Rakveres

Copy

Rakvere Tarvas pidas täna esimese hooajaeelse sõprusmängu, vastaseks eelmisel aastal Eesti-Läti ühisliigas neljandaks tulnud Läti tiim BK Ogre. 

Tarvas võitis esimese poolaja seisuga 50:43. Teisel poolajal tugevdasid lätlased kaitset ja võitsid mängu 96:87.

Ogre poolelt tegi kaasa aastaid tagasi Rakveres mänginud Rinalds Sirsniņš. Tarval on head mängu tegemas nii Kristo Saage kui ka Rain Veideman.  

Pikaaegne Rakvere Tarva fänn, tuntud ka kui kaardilugeja autorallis ning Viru Ralli peakorraldaja, on mängu kohapeal jälgimas. "Tundub, et Tarvas jääb liigasse püsima küll. Päris hea meeskond on kokku saadud," rääkis ta.

Vastaste mängumees Rinalds Sirsniņš tundis aga vaatamata aastatepikkusele eemalolekule ajakirjanikugi veel ära ja lausus, et sõitis Lätimaalt Rakverre treeningmängule ootusärevalt. "Päris tõsiselt: ootan juba hooaega ja meie liigakohtumisi Rakvere Tarvaga," lausus ta. "Mul on senimaani meeles Rakvere lärmakas publik, andunud fännid. Mulle meeldis väga siin mängida. Ja Rakveres mängisime me alati hästi, isegi Kalev/Cramole suutsime vastu hakata."

Toonastest klubikaaslastest leidis Sirsniņš tänasest Tarvast Janis Vahteri ning muidugi treener Juris Umbraško, kellega omal ajal koos platsi jagati. Ilmselt tuleb sellest seosest otsida ka põhjust, kuidas Eesti-Läti liiga mullune neljas meeskond Rakverre treeningmängule sattus.

"Jurka (Umbraško – toim.) on mu vana hea sõber," ütles Rinalds Sirsniņš muheledes. "Paljud pidasid Ogre mullust neljandat kohta üllatuseks, aga meie ise mitte. Mehed olid hästi valitud, olime kui perekond."

Sirsniņši sõnul Ogre põhituumik säilis, mullusest on alles üheksa mängumeest. "Treener on uus, peame üksteisega veel harjuma. Tuntumatest mängijatest lahkus Lasenbergs Leedu Pienosse ja Iljins VEF-i."

Samuti tundis Läti mängumees heameelt, et Tarvas on meistriliigas tagasi. "Jurka kaudu olen teadlik teie asjadest," mainis ta. "Rakvere on traditsioonidega korvpallilinn, hea saal, head fännid. Ainult rõõm, et olete meistriliigas tagasi. Soovin teile palju võite, ainult mitte Ogre vastu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles