Kossuliiga karikajahti alustab 13 meeskonda

Algis Liblik
Copy
Lääne-Virumaa Kossuliigas pälvisid möödunud hooajal meistritiitli Kadrina Karud (valges), kes alistasid finaalis 101:69 Väike-Maarja Päästekooli.
Lääne-Virumaa Kossuliigas pälvisid möödunud hooajal meistritiitli Kadrina Karud (valges), kes alistasid finaalis 101:69 Väike-Maarja Päästekooli. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Virumaa Kossuliiga juubelihooaeg stardib traditsiooniliselt karikavõistlustega, kus sel hooajal osaleb 13 meeskonda.

Esmaspäeval Rakveres toimunud koosolekul loositi karikasarjas osalemissoovi avaldanud meeskonnad paaridesse. Ainukesena paigutati neist ilma mängudeta teise ringi ehk kaheksa tugevama hulka mullu karikafinaalis heidelnud RSK Tarvas ja Ilves Transport.

Fortuuna oli sel korral eriti armuline tabeli alumise osa suhtes, kust leiab vaid kaks mullu meistriliigas mänginud meeskonda: Simuna Spordiklubi ning Ida-Virumaa esindaja Lüganuse.

Seega võib hea õnne korral korduda mullune olukord, kus finaalis osaleb vähemalt üks madalama liiga meeskond. Avaringis lähevad omavahel vastamisi SK KNT ja Sõmeru ning Lüganuse vastaseks on vaid karikavõistlustel kaasa tegev Võsu meeskond. Võitjad kohtuvad omavahel veerandfinaalis. Teises veerandfinaalis lähevad vastamisi Ilves Transport ja Simuna Spordiklubi.

Ülemises tabelipooles on aga ees oodata mitut põnevat vastasseisu. RLV Massive saab end avaringis soojaks mängida Järva-Jaani Gümnaasium / Peetri kooli vastu ning peab järgmises ringis rinda pistma Rakvere Tarva võistkonnaga, kes on ka valitsev karikavõitja. Väike-Maarja siseheitluses selgitavad edasipääseja Väike-Maarja Päästekool ja BGM Ehitus ning kolmas paar on Kadrina valla siseasi, kui Kadrina Karude vastaseks on Meie Toidukaubad.

Karikavõistluseid peetakse kahest-parem-põhimõttel ehk edasi järgmisesse ringi pääseb parem meeskond kahe mängu kokkuvõttes. Karikavõistlused kulmineeruvad 28. detsembril Rakvere spordikeskuses toimuva finaalmänguga. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles