EKRE ja sotside koostöö lõi linnapea tooli tugevalt kõikuma (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Moonaküla rahvakoosolekutel on osalenud küll linnaametnikud, ehitajad ja projekteerijad (oranžides vestides), kuid mitte linnapea Marko Torm, kes ise elab tegelikult samas linnaosas. Just ignorantsust heidavad umbusalduse algatajad linnapeale ette.
Moonaküla rahvakoosolekutel on osalenud küll linnaametnikud, ehitajad ja projekteerijad (oranžides vestides), kuid mitte linnapea Marko Torm, kes ise elab tegelikult samas linnaosas. Just ignorantsust heidavad umbusalduse algatajad linnapeale ette. Foto: Ain Liiva

Ehkki Rakvere linnapeale Marko Tormile umbusalduse avaldamise algatajad ei tea veel, kuidas edasi, tehti kolmapäeval linnavolikogu istungil ajalugu: ühise eesmärgi nimel lõid käed EKRE ja sotsiaaldemokraadid.

Skeptikud ja Rakvere linnavolikogu koalitsioonipoliitikud olid veel kolmapäeva pärastlõunal üpris veendunud, et opositsionäär Andres Jaadla ei saa kuut häält kokku ning umbusalduse avaldamise algatamine linnapea Marko Tormi suhtes kukub läbi. Aga võta näpust: Jaadla leidis volikogust lausa seitse toetajat, kuigi juriidiliselt siiski kuus: fraktsioonitu Roman Kusma jäi töö tõttu istungile hiljaks ja tema pookstave tähtsal paberil all ei olnud, kuigi ta ettevõtmist toetas.

Linnapea Marko Torm viibib varem planeeritud puhkusel ja volikogu istungil teda polnud. Virumaa Teatajal ei õnnestunud temaga eilse päeva jooksul kontakti saada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles