Kujuteldamatu kiirus ehk sõit F1 masinaga

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Elamussõit vormel 1 autoga.
Elamussõit vormel 1 autoga. Foto: Nikke Puskala

Kuuldes teleülekandest “It’s lights out and away we go!” tõusevad enamiku vormelifännide ihukarvad püsti. Adrenaliin, kiirus, aupaiste. Mis tunne oleks ise F1 autos istuda? Rakvere mees Olari Puldre täitis unistuse, mis on miljonitel kiirusefanaatikutel, läbides 2007. aasta Williamsi F1 autoga kümme ringi.

Olari Puldre isa Olev üllatas oma poega kingitusega, mis kummalgi ilmselt elu lõpuni meelest ei lähe. Nimelt sai Olari Pärnu Auto24 ringil sõita päris F1 autoga, 2007. aasta Williams FW29-ga, mille rooli on omal ajal keeranud ei keegi muu kui Nico Rosberg ja Alexander Wurz. Olari Puldre sõnul oli see tema ühe suurima unistuse täitumine.

Olari Puldre sõidupäev algas Pärnus 20. augusti varahommikul, kui kohtuti teiste elamussõidust osavõtjatega. Huvilisi oli kogunenud 14, neist enamik Norrast, Soomest ja Rootsist. Olari Puldre oli ainuke eestlane. Olari isa Olevi sõnul olid norrakad kindlasti varem vormelautoga sõitnud ning paadunud kiirusesõltlased. “Nad tulid lennukiga siia, sõitsid terve päeva, ööbisid hotellis ning järgmine päev lendasid Norrasse tagasi. Instruktaaži ajal paistis kõik neil juba selge olevat,” rääkis Olev Puldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles