Kõrvitsaid oodatakse konkursile ja seejärel saadetakse loomaaeda

Katrin Uuspõld
Copy
Kõrvitsad.
Kõrvitsad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Väike-Maarja vallas Rastla külas on 14. septembril tulekul kõrvitsapäev. Nimelt tekkis Kaire Kislovil, kes mullu nägi samas külas oma naabritel tohutut kõrvitsahulka, mõte korraldada päev, kus selle vilja väärtust ja võlu tutvustatakse ning ühtlasi koondatakse oma küla rahvast ja võõrustatakse kaugemalt tulijaid.

"Kõrvits on sageli alahinnatud ja kurgi-tomati kõrval vähem tarvitatud," nentis Kaire Kislov. Nõnda avab ta kõrvitsaroogadega kodukohviku ning räägib ka selle kasulikkusest.

Samuti toimub kõrvitsakonkurss, kuhu on oodatud nii kõrvitsad, suvikõrvitsad kui ka kõikvõimalikud erikujulised kõrvitsad. "Kaalult kõige suurema kõrvitsa ja suvikõrvitsa kasvatajad saavad ka toreda auhinna ning kõik konkursile toodud viljad saadetakse DPD kulleriga Tallinna loomaaiale," nimetas Kislov.

Meeleolu loovad ka muusikud Martin Müller ja Randman Tuulemäe lõõtspillidel. Esineb mustkunstnik ja toimub täringumäng. Meisterdamishuvilistel on võimalik valmistada kõrvitsalaternaid. Suur külakiik ootab kiikujaid ja kogukonna elanikud kauplevad oma käsitöö, aedviljade ja hoidistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles