Georg Gross võitis Lõuna-Eesti ralli

Katrin Uuspõld
Copy
Mullu võitsid Lõuna-Eesti ralli Georg Gross ja Raigo Mõlder.
Mullu võitsid Lõuna-Eesti ralli Georg Gross ja Raigo Mõlder. Foto: Raivo Remmelgas

Tänavuse Lõuna-Eesti ralli võitjatena finišeerisid Georg Gross – Raigo Mõlder, kes edestasid 11 kiiruskatse kokkuvõttes Oliver SolbergiAaron Robert Johnstonit 3,9 sekundiga.

"Mul on aastaid tagasi olnud Ott Tänakuga sarnaseid sekund sekundis lahinguid ja selles mõttes ei olnud see mulle võõras kogemus. Oliver surus ikka väga korralikult ja meil oli korralik spordipäev, aga me nägime, et me suudame seda hoogu sõita, kuigi pidime vahel ka oma piire ületama. Hoolimata sellest, et vahepeal sõitsime ka üle piiri, ei tahtnud me seda võitu ära anda ja lõpuks lõpp hea, kõik hea," sõnas ralli finišis oma karjääri teise Lõuna-Eesti ralli võitnud Gross.

Teist võistluspäeva alustasid liidrina Oliver Solberg – Aaron Robert Johnston  (VW Polo R5), kelle edu Georg Grossi – Raigo Mõlderi (Ford Fiesta WRC) ees oli 1,3 ja Egon Kauri – Silver Simmi (Ford Fiesta Proto) ees 4,8 sekundit.

Nii nagu reedel jätkus ka laupäeval duell Solberg vs. Gross. Kui teise võistluspäeva avakatse võitis noor norrakas ja suurendas oma üldedu 4,7 sekundi peale, siis järgnevalt tegi Solberg spinni ning andis Grossile 6,8 sekundit tagasi. Päeva esimesele hoolduspausile tulid liidrina Gross–Mõlder, kelle edu Solbergi–Johnstoni ees oli 2,1 sekundit. Hommikuste katsete kordused võitsid eestlased ning suurendasid oma üldedu 8,8 sekundile.

Kui ralli kuuenda ja seitsmenda kiiruskatse olid võitnud Gross–Mõlder, siis järgnevad kaks võitsid Solberg–Johnston, kes olid eestlaste üldedu sulatanud vaid 2,7 sekundile.

Ralli kaks viimast kiiruskatset pakkusid raja äärde kogunenud publikule põnevust kuni viimaste meetriteni. Esimesena võttis rünnaku ette Gross, kes võitis katse ning suurendas edu Solbergi ees 2,7 sekundi võrra. Kuigi Solberg–Johnston võitsid ralli lõpetanud punktikatse ning edestasid Grossi–Mõlderit 1,5 sekundiga, jäi ralli võiduks neil sellest väheks.

Hooaja viienda meistrivõistluste etapi kolmanda koha sai võistluspaar Egon Kaur – Silver Simm, kes jäi võitjatest minuti ja 12,2 sekundi kaugusele.

Kui ralli absoluutarvestuses pidid Solberg–Johnston leppima teise kohaga, siis klassis EMV2 kuulus esikoht just neile. Selle tulemusega kindlustasid nad endale ka tänavuse EMV2 klassi meistritiitli. 

"Oli väga tihe heitlus Grossiga, kus kord võitsin mina katse ja siis jälle tema. Ma ei lootnud nendel kiiretel katsetel võita ja eriti tema oluliselt kiirema auto vastu, kuid kui poleks seda spinni olnud, siis oleks ehk olnud hoopis teine tulemus.

Viimasel katsel andsin endast maksimumi ja vähendasin vahet, kuid natukene jäi puudu," võttis Solberg väga põneva võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles