Aseri koolipere uus õppeaasta avatakse renoveeritud hoones koos ministriga

Katrin Uuspõld
Copy
Aseri uuendatud koolimajas alustab uut õppeaastat veidi üle saja õpilase.
Aseri uuendatud koolimajas alustab uut õppeaastat veidi üle saja õpilase. Foto: Ain Liiva

Täna, 1. septembril avatakse pidulikult Viru-Nigula vallas ümber ehitatud Aseri koolimaja, kus veidi üle saja õpilase ja kahekümne õpetaja. Kooliperet tuleb tervitama ka haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

"Nüüd saavad Aseri lapsed hakata õppima ja õpetajad õpetama senisest märksa paremates tingimustes," ütles minister Mailis Reps. "Nüüdisaegne kool on eelduseks kvaliteetse hariduse pakkumisele."

Haridus- ja teadusminister sõnas, et nüüdisaegne ja toetav koolikeskkond soodustab loodetavasti juba lähitulevikus noori peresid Aserisse kolima ja siia jääma. "Aseri koolil on kõik eeldused kujuneda piirkondlikuks keskuseks, mis pakub mitmekesiseid tegutsemisvõimalusi nii kooliperele kui ka kohalikule kogukonnale," rääkis Reps.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum avaldas heameelt, et riik toetab ka väiksemaid asulaid hariduse edendamisel. "Haridus on ühiskonnas üks olulisemaid valdkondi," nentis Vallbaum.

Ta lisas, et Aseri koolipere tunneb uhkust uuenenud koolimaja üle. "Näen rõõmuga, et koolil on uus hingamine. Soovin meie armsale kooliperele edu ning üksteisemõistmist," lisas vallavanem.

Aseri kooli rekonstrueerimistööd läksid maksma 2 455 893 eurot, millest Innove toetus moodustas 1 611 899 ja valla omafinantseering 843 994 eurot.

Minister Mailis Reps suundub Aserist edasi avama Kohtla-Järve riigigümnaasiumi ning kuulutab seejärel Narva linnuses välja koolirahu. Koolirahu kindlustamine on minister Mailis Repsi sõnul üks neist teemadest, mis uuel õppeaastal erilist tähelepanu saab. "Igal aastal kuulutame välja koolirahu, et uuendada lubadust: me hoolime üksteisest ja hoolitseme üksteise eest. Kool peab olema koht, kus valitseb sõbralik ja toetav meeleolu ning kus ei ole kohta kiusul ja vägivallal. Soovin väga, et uus kooliaasta olekski tegelikult, olekski päriselt koolirahule pühendatud!" rääkis minister ning kutsus kõiki üles märkama ja ennetama kiusamiskäitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles