Aseri uuendatud kooli avaaktus tõi õuele elevil lapsed ja vanemad

Copy

Tänasel päikselisel 1. septembril oli vast rekonstrueeritud Aseri kooli liikluslinnakuga õu täis lilledega lapsi ja nende vanemaid, uuendatud kooli olid uudistama tulnud ka mõned eakamad kohalikud. Kõik õpilased mahtusid koos õpetajatega kenasti väliterrassile avaaktuse ajaks istuma, kohal oli ka haridus- ja teadusminister Mailis Reps. 

"Selline sõna otseses mõttes värvilõhnaline koolimaja annab põhjust vaadata tagasi, aga annab ka põhjust jälle uute ootustega edasi põrutada," rääkis Reps oma  tervituskõnes. "Mida tähendab uus kooliaasta?" küsis minister ja vastas: "Uusi teadmisi, uusi mõtteid, uusi lubadusi ja kõigile neile, kes esimest korda kooli astuvad, tähendab see tohutut elevust."

Minister viitas Aseri pikale koolitraditsioonile ja sellele, et kool on tuntud olnud oma muusikaarmastuse ja tugeva saksa keele õpetamise poolest. 

"Traditsioonidele tuginev kool annab kindlustunde kogu kogukonnale, et hariduseusu tala on siin piirkonnas hästi hoitud," märkis Reps. Minister soovis jõudu nii lastele, õpetajatele kui ka lapsevanematele. "Koolikeskkond on rahulik, turvaline ja üksteist toetav siis, kui tunnetatakse, kui suur vastutus see kõigil osapooltel on," ütles Reps.

Pärast aktust ja sümboolse lindi läbilõikamist said kõik soovijad kooli uudistada. Triin Oras oli üks kohale tulnud lapsevanematest, tema poeg Robin läks Aseri kooli esimesse klassi, tütar Ronja viiendasse ning poeg Rasmus üheksandasse.

"Olen ka ise selle kooli vilistlane ja käisin juba enne veidi luurel. Väga ilus, mõtlesin, et nüüd võiks ise uuesti tulla!" naeris õnnelik ema. "Ma väga loodan, et nad hoiavad seda koolimaja."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles