Kuraditosinasse maakonna kooli astus lapsi alla kümne

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Aseri äsja remonditud koolis alustas kooliteed tavapärane arv kooliuusikuid – 11. Esimesse klassi minejate hetked talletati perearhiividesse.
Aseri äsja remonditud koolis alustas kooliteed tavapärane arv kooliuusikuid – 11. Esimesse klassi minejate hetked talletati perearhiividesse. Foto: Vladislav Musakko

Kui Eestis alustas kooliteed tänavu 14 500 last, siis Lääne-Virumaal võib ennast esimese klassi õpilaseks pidada 618 poissi-tüdrukut. Siiski on maakonnas koole, kus kooliuusikuid jagub vaid mõnesse pinki, ja neidki, kus esimene klass tühjaks jäi.

Vinni vallas asuva väikese, 16 lapse ja kolme õpetajaga Tudu kooli direktoril Helgi Arrol on rõõm hääles. Kui on olnud aastaid, mil esimesse klassi tuleb juhuse tahtel õppima üks laps, siis tänavu alustab kooliteed lausa neli poissi-tüdrukut. “See on rõõmustav ja kobe arv,” lausus Arro. Veelgi enam. Direktori sõnutsi on kohe tulemas järgemööda paar ilusat aastat, kui lapsi lisandub kooliperre kenasti. “Tudusse tuleb noori lastega peresid. Praegu on hästi. See on rõõm, et lasteaias on 18 last. Meie jaoks on igaüks neist väärtus,” ütles Arro. Positiivne on ka see, et lapsed hoiavad oma kooli ja kogukonnale on kodulähedane väike haridustempel tähtis.

Nii jäädakse ka ellu, arvas direktor, kes siiski ei taha kaugeleulatuvaid plaane teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles