MTÜ-d PAIK hakkab juhtima endine kõmuline vallajuht

Margus Martin
, reporter
Copy
Tõnu Kiviloo.
Tõnu Kiviloo. Foto: Elmo Riig

Lääne-Virumaa lõunaosa omavalitsusi, mittetulundusühinguid ja ettevõtteid ühendava mittetulundusühingu PAIK uueks tegevjuhiks valiti Tõnu Kiviloo.

Koos kauaaegse Viljandimaa Kõpu vallavanema Kivilooga kandideeris avalikul konkursil PAIK-i etteotsa veel viis inimest. Konkursi hindamiskomisjon kutsus vestlusvooru kolm ja langetas lõpliku valiku kahe sõelale jäänud kandidaadi vahel.

MTÜ PAIK juhatuse esimees, Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla lausus konkurssi kommenteerides, et hindamiskomisjoni hinnangul osutusid kõik kandidaadid tugevaks. “Tõnu Kiviloo kasuks rääkis mitu tegurit. Ta valdab kogukonna temaatikat, omab kogemust ettevõtlusest, samuti LEADER-programmist ja selle projektitoetuste taotlemisest,” kõneles Kesküla ja lisas, et vähem oluline polnud uue tegevjuhi avaliku esinemise kogemus ning võõrkeelte oskus.

Vallajuht avaldas lootust, et enamiku PAIK-i juhatuse liikmete toetuse pälvinud Tõnu Kiviloo sisseelamine tegevjuhi ametisse palju aega ei võta. Septembri keskpaigast tööd alustava Kiviloo esimeseks proovikiviks on töö PAIK-i meetmega “Tärkav Pandivere”.

Samal ajal PAIK-i tegevjuhina töötamisega jätkab Tõnu Kiviloo Eesti Mõisakoolide Ühenduse eesotsas.

Ajakirjanduses on Tõnu Kiviloo pälvinud varem tähelepanu Eesti viimaste aastate ühe enam kajastamist leidnud kohaliku omavalitsuse korruptsiooniasjaga. Tartu ringkonnakohus määras endisele Kõpu vallavanemale nelja aasta pikkuse vanglakaristuse, millest ta veetis reaalselt trellide taga kuus kuud. Ülejäänud karistus mõisteti mehele tingimisi viie aasta pikkuse katseajaga.

Süüdistuse järgi rikkus Tõnu Kiviloo toimingupiiranguid valla tehingute korraldamises tema endaga seotud ettevõtetega aastatel 2009–2014. Samuti süüdistati Kivilood Kõpu valla vara ja esemete omastamises, millega oli vallale tekitatud rohkem kui 10 000 eurot kahju.

Ka süüdistati teda kahe soodustuskelmuse toimepanemises aastatel 2011–2013, mis olid seotud maaelu- ja põllumajandustoetuste taotlemisega ning millega oli riigile tekitatud kahju ligi 80 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles