Tamsalu turuelu elavneb

Katrin Uuspõld
Copy
Tamsalu turg sai esimese varjualuse, kus kohalikel on mugav aiasaadustega kaubelda.
Tamsalu turg sai esimese varjualuse, kus kohalikel on mugav aiasaadustega kaubelda. Foto: Dmitri Okatov

Esmaspäeval paigaldati Tamsalu raudteejaama ja Meie poe vastas olevale turuplatsile esimene müügikoht, et kohalikud elanikud saaksid seal oma saadusi müüa, ning teisipäeval oli esimene turupäev, kus kohalikud kauplesid kurgi-tomati, küüslaugu, ploomide, suitsuvorstiga.

Tapa vallavolikogu liige Üllar Neeme viitas, et viimaste kohalike omavalitsuste valimiste eel küsitleti elanikke ning selgus, et inimesed soovivad Tamsallu turutaristut, ja nüüd on see teoks saanud.

“Planeerisime kahte turuhoonet kolme müügikohaga, kuid esialgu otsustasime, et sügisel paigaldame ühe, ja kui taristu leiab aktiivset kasutamist, siis tellime kevadel veel ühe juurde,” rääkis Tapa abivallavanem Dmitri Okatov.

Okatov nimetas, et Tapa valla elanikud võivad uut müügikohta kasutada oma aiasaaduste müümisel tasuta.

“Koordineerijat turul ei ole, aga praegu on kokku lepitud, et tullakse kauplema teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval kella 9–13. See tundus loogiline, sest ka kalaauto käib laupäeviti sel kellaajal. Arvan, et turg loksub ise paika, kui nõudlust on,” kõneles Dmitri Okatov. Seni on see plats seisnud abivallavanema sõnul tühjana, seal on käinud vaid kala­auto ja riidemüüjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles