Koduaia õuntest saab nii püreed kui ka sorbetti, praelisandist rääkimata

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Õunad.
Õunad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Küllap on õuntest igaühel oma lemmiktoit. Aga kui õunu on rohkelt käes, omajagu söödud ning moosiks ja mahlakski tehtud, siis mida veel ubinatega ette võtta? Sagadi mõisa restorani peakokk Maren Rits annab nõu.

Kõigepealt soovitab Maren Rits küpsetest õuntest isu täis süüa ja alles siis panna järele jäänud viljad talve ootele või teha sisse. Värsket õuna soovitab ta aasta ringi lisada salatitesse, näiteks peedi- ja kartulisalatisse. Kahtlemata on õun hea moosimaterjal, millele lisada pihlakaid, pohli, ebaküdooniaid, ploome, kreeke.

“Mulle endale meeldib väga õunamoos pihlakatega. Pihlakaid võiks olla üks viiendik, ülejäänud õunad. Ja soovitan pihlakad enne sügavkülma panna, siis kaotavad nad oma mõrkjat maitset. Keeta nagu moosi ikka, lisades soovikohaselt suhkrut. Sellisest moosist saab hiljem teha tšatnit, süüa seda pannkookide või pudruga,” annab peakokk nõu.

Tagasi üles