Purjus naine tegi rooli taga ridamisi vigu

Toomas Herm
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm

Eelmisel nädalal sai politsei teate liiklusõnnetusest Kadrinas, kus möödasõidul olnud sõiduauto BMW kahjustas teise auto küljepeeglit, BMW juht kihutas peatumata edasi. Umbes tund aega hiljem pidasid politseinikud sõiduki kinni, roolis olnud 42-aastasel naisel tuvastati kriminaalne joove.

Politseinikud toimetasid naise arestimajja, kus ta viibis kaks päeva. Otse trellide tagant viidi naine kohtumajja.

Seadusesilm mõistis naisele karistuseks üheksa kuud vangistust tingimisi koos pooleteiseaastase katseajaga. Karistust ei pöörata täitmisele, kui naine selle aja jooksul uut kuritegu toime ei pane. Ka ei tohi ta selle aja jooksul pruukida alkoholi. Lisakaristusena võttis kohus naiselt üheksaks kuuks ära mootorsõiduki juhtimisõiguse ja ta peab osalema liiklusohutusprogrammis.

Rakvere politseijaoskonna uurija Sirje Eirand rääkis, et juht lahkus pärast õnnetuse põhjustamist ja sõitis edasi Viitna järve äärde. “Ülekuulamisel rääkis naine, et oli õnnetusest vapustatud, jõi rahustuseks kolm õlut ja hakkas siis tagasi sõitma.” Uurija sõnul tegi autojuht kõik vead, mida sai teha. “Ta istus joobnuna rooli, põhjustas liiklusõnnetuse, lahkus ilma peatumata ja veendumata, et teise õnnetuse osapoolega on kõik korras. Ning siis jõi veel alkoholi ja istus tagasi rooli,” loetles Eirand sohvri eksimusi.

Naise põhjustatud liiklusõnnetuse asjaolude selgitamiseks alustas politsei eraldi väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles