Rakvere täiskasvanute gümnaasiumis alustas õppetööd viimane lend

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kuigi Rakvere täiskasvanute gümnaasiumile koidab otsus ühineda Rakvere ametikooliga, on linnas üleval plakat, mis kutsub endiselt üles kooli õppima asuma.
Kuigi Rakvere täiskasvanute gümnaasiumile koidab otsus ühineda Rakvere ametikooliga, on linnas üleval plakat, mis kutsub endiselt üles kooli õppima asuma. Foto: Meelis Meilbaum

Kuna täiskasvanute gümnaasiumid võetakse järgmine kevad riigi hallata, on plaan sulgeda Rakvere täiskasvanute gümnaasium (RTG) ja suunata õppijad ilmselt 2020. aastal Rakvere ametikooli. Linnavolikogu peaks otsuse tegema veel selle või järgmise kuu jooksul. Rakvere täiskasvanute gümnaasiumis alustas sel sügisel koolitööd 180 õppijat.

Kooli direktor Elle Allikvee ütles, et uute õppijate arv kindlasti muutub, sest neid võetakse vastu aasta ringi. Tunde annab koolis tosin õpetajat.

Selle nädala alguses peetud töökoosoleku kohta sõnas Rakvere abilinnapea Triin Varek, et läbirääkimised käivad. Praeguse seisuga on plaanis kaasata aruteludesse täiskasvanute gümnaasiumiga seotud inimesed, et aru saada nende meelsusest, kas liita õpilased ametikooli või riigigümnaasiumiga. “Viimasel kohtumisel leppisime kokku, et kuna täiskasvanute gümnaasiumis alustas uus klass, läheme kohtuma õpilastega ja hoolekoguga. Seadusest tulenevalt on meil kohustus kuulata ära õpilaste arvamus,” rääkis Varek. Abilinnapea ei osanud öelda, mis ajal hakatakse täiskasvanute gümnaasiumi teemat Rakvere linnavolikogus arutama. “Kas septembris või oktoobris,” pakkus Triin Varek.

Kooli direktor Elle Allikvee märkis, et sel õppeaastal töötab RTG tavapäraselt, pühendudes õppekava ja projekti “Teisel ringil targaks Lääne-Virumaal II” täitmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles