Bussipeatuste kohta kehtiv seadus pikendab mõne lapse kooliteed (1)

Copy
Saldas on bussipeatus juriidiliselt võttes vaid ühel teepoolel, sest tee teises servas peatusepost koos vastava liiklusmärgiga puudub.
Saldas on bussipeatus juriidiliselt võttes vaid ühel teepoolel, sest tee teises servas peatusepost koos vastava liiklusmärgiga puudub. Foto: Ain Liiva

Kadrina vallas on tekkinud keeruline situatsioon, kus osa lapsi peab kodu juurest pooleteise kilomeetri kaugusele bussipeatusesse jalutama, sest liinibussijuhid ei tohi igas teeotsas bussi peatada.

Situatsioon on tekkinud mitme teguri kokkulangemisel ja teema on päevakorda tõusnud äsja alanud kooliaastal. Nimelt teenindavad Kadrina vallas lisaks õpilasbussidele kõrvaliste teede ääres elavaid lapsi avalike liinide bussid. Kui õpi­las­bussid tohivad vallaga kokkuleppel peatuda laste kodulähedastes teeotstes, siis liinibussijuhtidele on tehtud selge ettekirjutus, et bussi tohib peatada vaid selleks ette nähtud kohtades.

Salda lähedalt Tõnikse talu teeotsast käib kooli Sulev Kalda laps. Udriku–Saksi teel sõidab Go Busi avaliku liini number 46 buss. Esimestel koolipäevadel manitses bussijuht last, et teeotsast peale tulla tegelikult ei tohi. “Terve minu elu jooksul on siit alati buss peale võtnud. Nüüd peab laps siis pooleteise kilomeetri kaugusele bussipeatuseni jalutama hakkama,” rääkis lapse isa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles