Kuut päästjat tunnustati medaliga

Andres Pulver
Copy
Eile tunnustati elupäästjaid ja päästeala aktiviste.
Eile tunnustati elupäästjaid ja päästeala aktiviste. Foto: Päästeamet

President Kersti Kaljulaid, siseminister Mart Helme ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid Tallinnas Mustpeade majas toimunud tseremoonial üle kaks päästeteenistuse suurt kuldristi, kolm päästeteenistuse kuldristi, 11 päästeteenistuse hõberisti, 31 päästeteenistuse medalit, üheksa päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedalit ning 18 päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedalit.

Ühtekokku tunnustati aumärgiga 131 inimest, medali sai ka 58 elupäästjat.

Lääne-Virumaalt pääsesid tunnustatute hulka Roela vabatahtliku päästekomando päästjad Kersti Lipvars ja Kalno Vaarmets, keda autasustati päästeteenistuse medaliga.

Ida päästekeskuse valmisoleku büroo juhtivspetsialist Mart Suursu rinda ehib eilsest päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedal.

Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedali sai kolm Ida päästekeskuse töötajat: valmisoleku büroo juhataja Indrek Pung, ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Helen Arukaev ja ohutusjärelevalve büroo peainspektor Raili Lanno.

Elupäästja medaleidki tuli Ida päästekeskuse päästjatele paras pihutäis, kuid sel korral läksid need kõik Ida-Virumaa päästjatele.

Kõiki elupäästjaid tänas president Kersti Kaljulaid.

“Teie ise ja teie lood peegeldavad kõige ilmekamalt seda, kuidas me Eesti inimestele turvatunnet loome ja üksteist aitame. Usun, et kombinatsioon kõrge professionaalsusega kutselistest päästjatest, laiast ja teotahtelisest vabatahtlike võrgustikust ning iga üksikisiku teadmistest ja oskustest on ka edaspidi Eesti-suguse väikeriigi jaoks kõige mõistlikum ja efektiivsem lahendus,” kõneles riigipea.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ütles aumärkide andmise tseremoonial, et tuletõrje on saja aastaga muutunud päästeks, kuid meie väärtused on jäänud samaks – kõik algab ikkagi inimesest.

Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates 1998. aastast. Aumärke antakse üle kaks korda aastas: Eesti vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris.

Tänavu tähistavad päästjad 100 aasta möödumist sellest, kui tuletõrjeorganisatsioonid esimest korda üle riigi ja ühtsetel alustel koostööd hakkasid tegema. Seda võib lugeda päästevõrgustiku alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles