Loomekeskuse plaani pole kalevi alla pandud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa vaksalihoonele pole loomeisikud võõrad – seal on etendunud suvelavastused, toimunud kontserdid, nostalgilised peoõhtud. Ka filmi “Detsembrikuumus” olulised kaadrid on üles võetud Tapa vaksalis (pildil).
Tapa vaksalihoonele pole loomeisikud võõrad – seal on etendunud suvelavastused, toimunud kontserdid, nostalgilised peoõhtud. Ka filmi “Detsembrikuumus” olulised kaadrid on üles võetud Tapa vaksalis (pildil). Foto: Arvet Mägi

Ajal, mil eksisteeris veel Tamsalu vald, tekkis sealsete ärksate inimeste peades mõte luua linnakesse oma loomekeskus. Midagi sellist nagu Põlvamaal Moostes või miks mitte isegi hipsterite Telliskivis. Nüüdseks on mõte arenenud, suunda muutnud ja asjaga on seotud nii mõned pealinna loovisikud kui ka Tapa vana vaksalihoone.

Tamsalu on umbes-täpselt poolel teel Tallinnast Tartusse, kui rongiga minna. Kindlasti leiab igal nädalal raudruunast doktoreid ja teadlasi, kes suunduvad pealinnast ülikoolilinna konverentsile. Ja vastupidi.

Tamsalus tekkis kord idee, et kui oleks välja pakkuda mõnus koht ja äraolemine, ei peaks lugupeetavad nii pikka maad maha sõitma. Võiks ju poolel teel maha astuda ja asju Tamsalus arutada. Liiati oli ja on otse raudteejaama vastas Kesk tänava ääres selleks sobiv majagi olemas, vaja vaid korda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles