Kuldsed paarid kõnnivad lõpmatuse rajal

Anu Viita-Neuhaus
Copy
65 aastat abielus olnud Silvi ja Taavi Teinbast õnnitleb Rakvere Kolm­ainu kirikus toimunud kuldpulmapaaride austamisürituse üks korraldaja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi.
65 aastat abielus olnud Silvi ja Taavi Teinbast õnnitleb Rakvere Kolm­ainu kirikus toimunud kuldpulmapaaride austamisürituse üks korraldaja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi. Foto: Ain Liiva

Rakvere Kolmainu kirik oli eile armastusest tulvil. Austati kuldpulmapaare, kes on osanud heas ja halvas suure elutarkuse toel koos elada kümneid aastaid, kulgedes üha teineteise kõrval.

Kui austamisüritusel kõlavad Mendelssohni “Pulmamarsi” helid, käib kirikuvõlvide alt läbi kahin. Seda on kuulnud need paarid enda auks kõlamas 50, 55, 60 ja lausa 65 aastaringi tagasi. Täna austatakse neid teisiti. Neid tänatakse, et nad on suutnud oma eluga näidata, et armastus pole üksnes sõna, vaid eelkõige tegu.

Suurtest sõnadest, millest kahtlemata üks suurimaid on armastus, jutlustas kaheksandat korda toimuval abielupaaride austamisüritusel Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu. “Suured sõnad vajavad tõlkimist. Mis on armastuse sisu?” küsis Toompuu. Ja vastas sealsamas, et parim tähendus sellele on abielu. “Abi tähendab, et oleme üksteisele toeks. Elu aga armastuse tõeks elamist. Tegudena. Iga päev,” lausus Toompuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles