Aumärgi pälvinud juht lahkub päevapealt töölt (2)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Galina Simoniš lahkub oma armsa töökoha lavalt. Oma arvamuse väljaütleja usub, et temast tahtsid vabaneda vallajuhid.
Galina Simoniš lahkub oma armsa töökoha lavalt. Oma arvamuse väljaütleja usub, et temast tahtsid vabaneda vallajuhid. Foto: Vladislav Musakko

Nädala alguses anti Aseri rahvamaja kunstilisele juhile, valla teenetemärgiga autasustatud Galina Simonišile valida, kas ta tööleping öeldakse üles erakorraliselt või lõpetatakse poolte kokkuleppel. Tulihingeline rahvamaja eest seisja arvab, et tema kangutamise põhjused on otsitud. Lisama peab, et kuulutus uue inimese leidmiseks tema kohale on juba ilmunud.

Aseri rahvamaja kunstiline juht Galina Simoniš on sel kevadel Aserit haaranud kirgede möllus julgenud oma arvamust avaldada: tema meelest ei peaks kohalik rahvamaja kolima Aseri koolimajja ja rahvamaja müüma savilinna vallutanud jumalate otsijate liikumisele. Need seisukohad ei sobi kokku Viru-Nigula vallajuhtide omadega.

Sel esmaspäeval saabuski tõehetk: üheksa aastat Aseri rahvamajas ametis olnud Galina Simoniš sai teada, et juba neljapäeval on tal viimane tööpäev. “Minu juurde tulid kultuurijuht Keio Soomelt ja kultuurikeskuse direktor Kristi Onkel teatisega, viimase hoiatusega,” rääkis Simoniš.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles