Võsu kool näitas oma uut nägu

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Võidutöö on Võsu koolile uut nägu andes saanud inspiratsiooni rehielamust, hoone südameks saab nii õpilastele kui ka lasteaialastele mõeldud söögisaal.
Võidutöö on Võsu koolile uut nägu andes saanud inspiratsiooni rehielamust, hoone südameks saab nii õpilastele kui ka lasteaialastele mõeldud söögisaal. Foto: Kolm Pluss Üks OÜ

Esmaspäeval kuulutati välja Võsu kooli arhitektuurivõistluse võitja, kes oli žürii ära võlunud väga oskusliku vana ja uue maja sobitamisega Võsu mändide alla ning loonud kooliperele ühise kohtumispaiga.

Võsul vallamajas võidutööd tutvustanud Kolm Pluss Üks OÜ arhitekt Karin Harkmaa kõneles, et kooli arhitektuurset lahendust välja töötama asudes kaaluti kahte varianti: kavandada hoone ühe nii-öelda pika pulgana või jagada hoone kaheks.

Kuna lähteülesanne ütles, et kooli- ja lasteaialapsed söövad koos, tundus arhitektidele vahva luua sööklast ühendus vana ja uue maja vahel. “Nii tekkis koolile oma süda. Pika pulga puhul on raske anda koolile ühte kohtumispunkti,” selgitas Harkmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles