Rakveret külastas Skellefteå linna arendusjuht

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Bengt Ivansson (paremal) üritab aru saada Vallimäel tehtavate tööde mahust.
Bengt Ivansson (paremal) üritab aru saada Vallimäel tehtavate tööde mahust. Foto: Ain Liiva

Külaskäigu ajal kõndis Rootsi väikelinna Skellefteå arendusjuht Bengt Ivansson koos Rakvere linnapea Marko Tormiga tunni aja jooksul läbi Rakvere Pika tänava ja vaatas, kuidas Vallimäel laululava ümber ehitatakse.

Torm rääkis teekonnal Ivanssonile Rakvere tulevikuplaanidest ja projektide maksumusest.

Lisaks vesteldi teemal, kuidas tõkestada noorte lahkumist suurematesse linnadesse.

Rootslasest arendusjuhil on käsil suurprojekt, toomaks Skellefteå linna lähiaastatel ligi kümme tuhat uut elanikku. Ivansson käis Rakveres, et jagada kogemusi ja neid siit ka saada.

Ivanssoni suurim saavutus oma ametiaja jooksul on olnud see, et tal õnnestus meelitada Skellefteå linna akutehas Northwolt. Northwolt on suurim omataoline ettevõte Euroopas ning hakkab täielikult toetuma taastuvale energiale.

Kuigi esialgu võis jääda mulje, et Ivanssonil ei ole Rakverest ühtegi ideed kaasa võtta, selgus hiljem, et mõtteid sai ta siit palju.

“Me lammutasime mõned aastad tagasi Skellefteås peaaegu kõik vanad hooned ära. Teie olete vanu maju uuendanud ning ka tänavatele ajaloolise kuvandi andnud. See näeb tõesti palju parem välja kui meil,” rääkis Ivansson.

Lisaks mainis ta, et amfiteatri moodi laululava on äärmiselt ainulaadne projekt, selline tooks Skellefteåsse kindlasti uut hingamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles