Lühike bridžikursus ilma mänguõpetuseta

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Bridžimänguks vajalikud atribuudid: väljamängija avatud kaardid, elektrooniline tulemuste märkimise aparaat, pakkumiskaardid, mängukaardid ja mängukaartide tasku.
Bridžimänguks vajalikud atribuudid: väljamängija avatud kaardid, elektrooniline tulemuste märkimise aparaat, pakkumiskaardid, mängukaardid ja mängukaartide tasku. Foto: Vladislav Musakko

Nõukogude ajal taunimisväärne tegevus, mida tohtis harrastada vaid suletud uste ja kinniste kardinate taga. Tegevus, mida saab harrastada koos elukaaslasega, aga võõra partneriga on huvitavam. Ideaalne kaaslane pikkadeks talveõhtuteks, aga suvel vabas õhus on veel mõnusam. See on bridž.

Maletajad on öelnud, et kui males on teoreetiliselt võimalik kõik käigud-arendused pähe õppida, ja arvutid ongi juba poolel teel lõppeesmärgile, siis bridžis mitte.

Bridž on 52 mängukaardi abil mängitav mõttemäng. Eristatakse kahte liiki bridži: rober ja turniiri­bridž. Neist esimest harrastatakse kodustes seltskondades, teist võistlusspordina. Mäng on sama, aga tulemuste arvutamine pisut erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles