Galerii: Tšehhi kaitseministeeriumi sõjaväeorkester avas pidulikult Kamalamba

Copy
Täna algas rohkem kui nädala kestev festival Kammalammas, mille avas Tšehhi ansambel Ondráš.
Täna algas rohkem kui nädala kestev festival Kammalammas, mille avas Tšehhi ansambel Ondráš. Foto: Ain Liiva

Täna sai alguse rohkem kui nädala kestev vahva festivalimelu. Seekordse Kamalamba avas Rakvere linnavalitsuse valges saalis tsimblimuusikaansambli Ondráš kontsert. Kontserdil viibis ka Tšehhi vabariigi suursaadik Gabriela Tománková.

Neljandat korda toimuva Kamalamba festivali avas ansambel Ondráš, kes on osa Tšehhi kaitseministeeriumi sõjaväeorkestrist. Ondráši repertuaari kuuluvad peamiselt tšehhi, morava ja slovaki rahvalaulud. Ansambli esinemist oli kuulama tulnud ka suursaadik Gabriela Tománková.

Järgmise pühapäevani kestev festival Kamalammas pakub eriilmelist programmi: mitme üritusega tehakse kummardus Maria Laidonerile, Vihula mõisas toimub pidulik õhtusöök, Dave Benton annab kontserdi koos oma tütre Sissi Nylia Benitaga.

Festival kulmineerub 21. septembril kell 12 algavate pidustustega Rakvere linna Keskväljakul. Kuni kella viieni õhtul pakutakse Keskväljakul mitmesuguseid rahvustoite. Esindatud on Türgi, Soome, Venezuela, Jaapani, Eesti, Ungari, Ukraina, Hispaania, Süüria, Taani, India ja Itaalia köök ning teisedki tuntud ja tundmatud rahvus­köögid.

Kultuurilaval paneb pillid hõiskama Väikeste Lõõtspillide Ühing ja esinevad kohalikud kollektiivid Alima tantsustuudiost.

Festival lõppeb aga päev hiljem, pühapäeval, ilusa ja juba traditsiooniks saanud rahvustoitude brantšiga Fiore restoranis Aqva hotellis. 

Rahvustoitude ja -kultuurifestival Kamalammas on pühendatud Eesti rahvusvähemuste päevale ehk Eesti rahvuste päevale, mida tähistatakse 24. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles