Kõrvitsakonkurss elavdab Rastla külaelu

Copy

Rastla külas Maretaru-Uuetoa talus toimus täna kõrvitsapäev, kus valiti suurim kõrvits, mängis lõõtspill, tehti mustkunsti ja kohalik külarahvas tundis end lihtsalt mõnusalt.

Talu perenaine Kaire Kislov ostis oma vaaridele kuulunud talukoha tagasi 12 aastat tagasi. "38 aastat oli see koht tühi," rääkis ta. "Olen Tallinna inimene, kes nüüdseks on alaliselt siia kolinud ja Rakverre töökohagi leidnud. Vanadest hoonetest pole midagi alles, tasapisi ehitame uusi."

Kõrvitsapäeva tipphetkeks oli suurima kõrvitsa valimine. "Olen kõrvitsainimene, vaimustun neist viljadest," lausus Kaire Kislov. "Kui nägin naabrite kõrvitsapõldu, tekkis mõte ka väike konkurss korraldada."

Võidu pälvis sel korral 22,6 kilo kaalunud kõrvits, mis oli kasvanud Porkuni kandis. "Kõrvitsa kasvatasid Natalja ja Uudo, aga nad ei saanud ise tulla, sest koristavad parajasti kõrvitsaid," lausus auhinna vastu võtnud Sirje Tiimus.

Esikohaauhinnaks oli perepilet Tallinna loomaaias toimuvale kõrvitsapäevale. Ka võistlusel osalenud kõrvitsad saadetakse sinna, toiduks loomadele. "Kuna osalejate kõrvitsatest kast täis ei tulnud, panen omalt poolt aiakraami veel juurde," lubas Kaire Kislov.

Konkurss oli muide väga tasavägine, teise koha saanud kõrvits kaalus 22,4 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles