Rakvere Tarvas ja Pärnu Sadam andsid korvile tublisti tuld, suvepealinlased võitsid

Copy
Rain Veideman (palliga)
Rain Veideman (palliga) Foto: Ain Liiva

Hooajaeelse korvpalliturniiri Tarvas Cup finaalis saatis edu Pärnu Sadama meeskonda, kes alistas laupäeval taas rohkearvulise kodupubliku ees mänginud Rakvere Tarva 98:94 (poolaeg 49:46).

Nagu reede õhtul peetud poolfinaali järel ennustati, kujunes kohamäng tasavägisemaks. Avaveerandaja lõppedes jäid väljakuperemehed taha 22:27. Poolajapausiks kahandati vahe pisut väiksemaks ja puhkama mindi seisul 46:49.

Teist poolaega alustas Tarvas märksa teravamalt ning pääses kolmanda veerandaja keskel ette 63:58. Perioodi lõpuks kasvatati eduseis 11-punktiliseks (79:68). Eduseisu hoiti kenasti veel ka otsustava, neljandal veerandajal, kui perioodi keskel püsisid tablool võõrustajate edunumbrid 89:87. Otsustavatel hetkedel suutsid aga kindlamalt tegutseda külalised, kes ka paremuse lõpuks tulemusega 98:94 maksma panid.

Võitjate rivistuses säras Siim-Markus Post, kes viskas 22 punkti ja andis kaheksa korvisöötu. Lauris Blaus lisas 17 ja Märt Rosenthal 15 (11 lauapalli, 6 korvisöötu) punkti. Pärnakate parimaks mängijaks tunnistatud tsenter Karl Martin Kask toetas kaaslasi 13 punkti ja kaheksa lauapalliga.

Tarva mänguvankrit vedas tandem, mille moodustasid Rain Veideman ja Kristo Saage. Mõlemad tagamehed viskasid 21 punkti. Rakverlaste parima palluri auhinna saanud Veideman andis viis ja Saage neli korvisöötu, vaheltlõikeid kogunes esimese arvele kolm ning teisele neli. Egert Halleri kontosse kanti 16 ja Mihkel Kurg viskas 11 punkti.

"Kaitse on praegu ikka täitsa pilla-palla," võttis Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula kohtumise ühe lausega kokku. Oma meeskonna koosseisust kõneldes lausus ta, et hooaega plaanitakse alustada esialgu 11 mängijaga. "Hooaja jooksul tahaks ikka kaheteistkümnega jätkata, aga arvan, et alustamiseks on mängijate hulk praegu piisav. Tööd on küll veel piisavalt teha," rääkis Rannula.

Rakvere Tarva meeskonda ja selle ümber toimuvat jälgis pärnakate loots ilmse huviga. "Rakvere on tõeline korvpallilinn, kui vaadata juba seda, milline rahvahulk tuli turniirile kokku. Lisaks on saadud meeskonda hästi head kohalikud poisid, mis lisab kõvasti vürtsi ja värvi tervele linnale. Kõva sats ja kogenud vennad," märkis mulluse Eesti pronksiklubi juhendaja. 

Turniiri kolmanda koha mängus tegi KTP-Basket meeskonnale Oklahoma Outlaws uut ja vana, võites seda 94:66 (49:35). Teist päeva järjest võitjate rivistuses silma paistnud ja meeskonna parimaks tunnistatud Kevin Langford viskas Kotka tiimi edukaimana 20 punkti. Sama palju punkte tõi Oklahoma kasuks meeskonna rivistuses parima mängija auhinna saanud Devin Harris.

Tarvas jätkab ettevalmistust võistlushooajaks nädala pärast turniiriga Viimsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles