Ultrajooksja jõudis Tartu rattamaratoni finišisse, ratas käekõrval ja katkine pedaal pihus

Margus Martin
, reporter
Copy
Ultrajooksja Cris Polli võistlusdistantsid algavad tavaliselt sealt, kus teistel tuleb taluvuse piir ette. Asi see siis ühel rattasõidul, kaherattaline käekõrval, 14 kilomeetrit joosta.
Ultrajooksja Cris Polli võistlusdistantsid algavad tavaliselt sealt, kus teistel tuleb taluvuse piir ette. Asi see siis ühel rattasõidul, kaherattaline käekõrval, 14 kilomeetrit joosta. Foto: Haka Plasti Toetustiim

Kadrinas elav ultrajooksja Cris Poll näitas pühapäevasel Tartu rattamaratonil tugevat võistlejanärvi, sest otsustas hoolimata teda rajal tabanud tehnilisest viperusest raske katsumuse lõpuni teha.

40 kilomeetrit pika rattasõidu koos tiimikaaslastega HAKA Plastist ette võtnud Poll jäi ootamatult jalameheks distantsi 26. kilomeetril, mil tema sõiduvahendil murdus vasakpoolne pedaal.

Mees ei jätnud jonni ja jooksis ülejäänud 14 kilomeetrit kuni päästva finišini, ratas käekõrval. "Polnud hullu. Keeruliseks tegi asja ainult see, et pidin jooksma koos rattaga, mis osutus segavaks teguriks," rääkis Cris Poll. "Mõnes kohas oli lausa nii porine, et joostes oleksin saanud seal märksa kiiremini kui jalgrattaga sõites."

Kadrinlase sõnutsi hellitas ta lootust ka ühes teeninduspunktis tehnikat putitada, kuid paraku vaadati teda sealgi üsna nõutu ilmega. "Kaotasin rajal ühe jubina ära ja seetõttu abi ei saanud," lisas Poll.

Kokkuvõttes ületas ultrajooksja rattasõidu finišijoone 833. kohal. Aega kulus tal selleks veidi alla kolme tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles