Viis Lääne-Virumaa perearstipraksist pälvivad tunnustuse

Margus Martin
, reporter
Copy
Ühena Lääne-Virumaal tegutsevatest perearstipraksistest pälvib sellel aastal üleriigilise tunnustuse doktor Mall Lepiksoo perearstipraksis Väike-Maarja vallas.
Ühena Lääne-Virumaal tegutsevatest perearstipraksistest pälvib sellel aastal üleriigilise tunnustuse doktor Mall Lepiksoo perearstipraksis Väike-Maarja vallas. Foto: Vladislav Musakko

Eesti Perearstide Selts tunnustab eeloleval reedel Tallinnas Kultuurikatlas toimuval aastakonverentsil riigi väljapaistvamaid perearstipraksiseid.

Tunnustatavate hulgas on viis Lääne-Viru maakonna perearstipraksist: Kadrina Tervisekeskus OÜ, Koidu Saamot OÜ, Perearst Mall Lepiksoo OÜ, Rakvere Laste Tervisekeskus OÜ ja Sõmeru Perearst OÜ.

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liikme Elle-Mall Keevalliku sõnul selgitati parimad praksised välja seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel. "Praksiste hindamisel on arvesse võetud nii kliinilist tööd kui ka töökorraldust," lausus Keevallik. "Kui sinu perearsti pole nimekirjas, siis ei tähenda see, et ta ei osutaks kvaliteetset arstiabi – seltsi poolt tuuakse eraldi välja need, kes suudavad tegutseda vastavalt kvaliteedijuhisele. Samuti on auditeerimises osalemine vabatahtlik, seega pole võimalik kõiki keskuseid omavahel võrrelda."

Tema sõnul keskendub kvaliteedisüsteem suuresti praksise korralduslikule poolele, sest toimiv keskus suudab tagada patsiendile kättesaadava ja kvaliteetse arstiabi. Elle-Mall Keevallik lisas, et igaüks võiks ise tunnustada oma perearsti ka siis, kui teda nimekirjast ei leia. "Igale perearstile on oluline, et ta saaks pakkuda kvaliteetset arstiabi," kinnitas Keevallik ja tõi välja, et võrreldes eelmise aastaga on tunnustuse saajate seas kasvanud üksikpraksiste ning venekeelsete perearstide osalus. Tänavu on ka rohkem rõhutatud pereõe kui iseseisva spetsialisti rolli.

Sel aastal kõrgema kategooria tunnustuse pälvinud 77 perearstipraksisel on kokku 202 nimistut ja 374 713 patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles