Muinsuskaitsepäevad läksid Lääne-Virumaast mööda

Andres Pulver
Copy
Muinsuskaitseamet pakkus osalejatele välja ühtse plakatipõhja ja reklaamis ise kõiki üritusi.
Muinsuskaitseamet pakkus osalejatele välja ühtse plakatipõhja ja reklaamis ise kõiki üritusi. Foto: Anija Vald/Muinsuskaitseamet

Eelmise nädala lõpul peeti Euroopa muinsuskaitsepäevi, mille raames toimus kümneid üritusi ka Eestis, kuid paraku mitte ühtegi Lääne-Virumaal.

Euroopa muinsuskaitsepäevade koordinaator Madle Lippus nentis, et Lääne-Virumaal on väga palju huvitavat ja tutvustamist väärivat pärandit ning muinsuskaitseametil on soov, et muinsuskaitsepäevade üritused toimuksid kõigis maakondades.

"Euroopa muinsuskaitsepäevad on nii-öelda populariseerimisüritus, mida muinsuskaitseamet koordineerib, kuid mille kava saab kokku sündmustest, mida kohalikud muuseumid, raamatukogud, seltsid ja teised huvitatud organisatsioonid välja pakuvad," lausus Lippus.

Tema sõnul saadeti üleskutse osaleda muinsuskaitsepäevadel välja juuli teises pooles ning seda levitati nii raamatukogude, muuseumide, kohalike arenduskeskuste, ajakirjandusväljaannete kui ka enda infokanalite kaudu. "Muinsuskaitseamet pakub sündmuste korraldajatele ühist raamistikku, kus oma sündmus korraldada, ning tuge ürituste kommunikatsioonil ja turundusel – kõigile on vabalt kasutada muinsuskaitsepäevade kujundusmaterjalid, eeltäidetav plakat, saadame välja infot ja pressiteateid," rääkis Madle Lippus.

"Miks Lääne-Virumaalt sel aastal ühtegi sündmust ei olnud, ei oska ma täpselt öelda. Sündmuste ettevalmistamiseks ei jäänud sel aastal ülemäära palju aega ning ehk mõjutas see Lääne-Virumaa aktiivsust muinsuskaitsepäevadel osalemisel," lisas Lippus.

Järgmisel aastal plaanib muinsuskaitseamet muinsuskaitsepäevade ettevalmistamisega tänavusest palju varem alustada, et ettevõtmisi korraldavatel organisatsioonidel oleks rohkem aega oma tegevusi ning ka eelarvelisi vahendeid planeerida. Samuti on kavas eelinfot paremini suunata, et teadmine võimalusest muinsuskaitsepäevadel kaasa lüüa paremini leviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles