Viru-Nigulas vahetatakse väsinud saun uue vastu

Toomas Herm
Copy
Viru-Nigula endise vallamaja keldris käib vilgas tegevus uue ihuharimistempli ehitusel.
Viru-Nigula endise vallamaja keldris käib vilgas tegevus uue ihuharimistempli ehitusel. Foto: Vladislav Musakko

Juba 1970. aastatest töötav Viru-Nigula saun paneb uksed kinni niipea, kui uus ihuharimise tempel valmis saab.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum lükkas ümber väite, et 7. septembril oli vana saun viimast korda avatud. Vallajuhi sõnul on uue sauna ehitus pisut veninud, ja kuni uus valmis pole, jätkab vana tööd.

Vana saun asub kirikule kuuluvas majas. Pesemiskoht on nii amortiseerunud, et pileteid sinna ei müüdud. Küll aga võisid saunateenust kasutavad inimesed ihuharimise eest tasuda.

Viru-Nigula uus saun rajatakse endise vallamaja keldrisse. Samas hoones tegutsevad praegu raamatukogu, noortekeskus, perearstid.

Tööd, mida teeb Rakvere aktsiaselts Later GR, lähevad maksma 60 000 eurot. Vallbaumi sõnul otsustatakse tulevikus, kas uues saunas hakatakse pileteid müüma või mitte.

Korraga peaks uus pesemiskoht mahutama 20–25 inimest. Kord jääb endiseks: pesta saab laupäeviti, naised enne ja mehed pärast.

Vallbaum avaldas lootust, et uus saun valmib oktoobris.

Viru-Nigula koguduse juhatuse esimees Veiko Oder ütles, et saun asub leerimajas, kus on ka kaks korterit. Kui uus saun valmis saab, siis Oderi sõnul vanaga midagi ette ei võeta. “Saun jääbki lihtsalt seisma, sellega pole mingeid plaane,” lausus Oder.

Viru-Nigula aleviku vahel tehtud kiirküsitlus näitas, et inimesed on küll kursis uue sauna rajamisega, kuid selle kasutamisest nad eriti huvitatud pole, vaid üks naisterahvas ütles, et on kohaliku ühissauna klient.

Ülejäänud vastasid, et neil on kas endal saun või saavad nad oma ihu haritud kuskil mujal.

Näiteks sõprade-sugulaste saunades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles