Rakvere probleemsed valgusfoorid vajavad peenhäälestust

Toomas Herm
Copy
Foorid Rakveres Tallinna ja Jakobsoni tänava ristmikul lubati taas tööle panna neljapäeva õhtuks.
Foorid Rakveres Tallinna ja Jakobsoni tänava ristmikul lubati taas tööle panna neljapäeva õhtuks. Foto: Vladislav Musakko

Üle kuu aja pimedatena olnud valgusfoorid Rakveres Jakobsoni ja Tallinna tänava ristmikul pandi pühapäeval jälle tööle, kuid eile pärastlõunal olid tulukesed seal taas kustunud.

Linnas liikluskorraldusvahendeid haldava osaühingu Signaal Rakvere juht Kunnar Jalganen ütles, et midagi katki ei läinud, vaid  fooridele kehtivad protseduurilised reeglid, mida peab järgima. Jalganen täpsustas, et foorid vajavad veel häälestamist. Kaheks päevaks lülitati need sisse, et vaadata, kas ikka töötavad. "Homme õhtuks paneme taas tööle," lubas Jalganen.

Fooridega oli probleeme juba veebruaris ja mais. Juuli lõpus lõi äike need lõplikult rivist välja. Pühapäeval paigaldati sinna uus, ligikaudu 3000 eurot maksev kontroller, ja foorid said tööle. Jalganen on varem Virumaa Teatajale öelnud, et töökindlam kontroller maksab umbes 15 000 eurot. Samas on plaanis linna liikluskomisjonis arutada, kas foore Jakobsoni ja Tallinna tänava ristmikule üldse vaja on. Foorid ei suuda kõiki probleeme lahendada. Näiteks tipptunnil ulatub sõidukite saba ikkagi teatrimäele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles