Mida ootavad eestlased toidukauplustelt

Merly Raudla
Copy
Matsimoka lihatööstuse üks omanikke Sten Inno.
Matsimoka lihatööstuse üks omanikke Sten Inno. Foto: Meelis Meilbaum

Rimi lasi korraldada uuringu, milles kaardistati Eesti, Läti ja Leedu elanike suurimad ootused toidukauplustele. Ilmnes, et baltlased hindavad kõrgelt kohaliku toidukauba laia valikut ning soovivad, et omamaise toidu hind oleks soodsam.

Paremat hinda pidas väga tähtsaks 51,4 protsenti eestlasi, 39,7 protsenti lätlasi ning 55,1 protsenti leedukaid. Ligi pooled vastajad pidasid oluliseks seda, et kauplused jätkaksid kohaliku toidukauba valiku laiendamist.

“Eestimaist toidukraami ostetakse üha enam, kuid eestlane on endiselt üsna hinnatundlik,” sõnas Rimi Eesti juht Vaido Padumäe.

Müügilett Talu Toidab teeb koostööd enam kui 140 tarnijaga ning valikus on üle 1200 toote. Müügilett on olemas juba 31 kaupluses, nende seas ka Rakveres.

Rimi uue kontseptsiooni üks lubadusi ongi suurendada kohalike toodete osakaalu.

“Meie suuremate kaupluste sortimenti on lisandunud Matsimoka lihatooted ning hetkel katsetame kolmes kaupluses Saaremaa lihatööstuse müügilettidega. Oleme võtnud sortimenti Võnnu mahemunad ja otsime pidevalt hankijaid Eestist, kes suudaks piisavas koguses pakkuda ka teisi munatüüpe,” kõneles Padumäe.

Rimi juhi sõnul aitaks kohaliku toidu ostetavust suurendada selle käibemaksumäära vähendamine.

“Eestis on toidukaupade käibemaks üks kõrgemaid võrreldes muu Euroopaga. Eestist veel kõrgem toidu käibemaksumäär on ainult Leedus ja Taanis,” lisas ta.

Mõnes riigis aga puudub Vaido Padumäe sõnul enamikul toidukaupadel käibemaks üldse, näiteks Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles