Galerii: Viru jalaväepataljoni nooremallohvitseride baaskursus on lõpusirgel

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Viru jalaväepataljoni nooremallohvitseride baaskursus on lõpusirgel.
Viru jalaväepataljoni nooremallohvitseride baaskursus on lõpusirgel. Foto: Marina Loštšina

Sel nädalal on Viru jalaväepataljoni tulevased nooremallohvitserid Kurtna metsades, kus õpitakse kindlustamist ja lahingutegevust kiirkaitsel, nooremallohvitseride baaskursus kulmineerub järgmisel nädalal jaokoosseisus lahinglaskmistega.

Kursuse ülem leitnant Priit Põdersalu ütles, et ilm on sügiseselt muutlik, aidates kursuslasi ilusti proovile panna. "Kõik põhilised lahinguliigid on praeguseks läbi harjutatud ning järgmise nädala lahinglaskmised panevad kursusele punkti. Sõdurid saavad enda oskusi näidata jaokoosseisus nii kaitsel kui rünnakul, nii valges kui pimedas," rääkis Priit Põdersalu.

Nooremallohvitseride baaskursus, kus ajateenijad omandavad jaoülema teenistuskohustuste edukaks täitmiseks vajalikke teadmisi ja oskusi, kestab viis nädalat. Kursuslastele õpetatakse selle aja jooksul üksuse juhtimist, planeerimist ning otsuse vastuvõtmise protsessi, pedagoogikat, paiknemist metsas, julgestamist, kiirrünnakut ja kiirkaitset. Pärast baaskursust algavad nooremallohvitseride jalaväe-, side-, logistika- ning parameediku erialakursused, kus sõdurid spetsialiseeruvad vastavalt valitud erialale.

Nooremallohvitseride kursuse sõduritest saavad hiljem allüksuste ülemad, kes juba jaanuarist asuvad peamiselt oktoobrikutsega saabunud ajateenijaid juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles