Esmaspäeval algab Eesti toidu kuu raames kutsekoolides kalanädal. Kümnesse kooli üle Eesti lähevad külla tippkokad, kes õpetavad kutsekoolide kokanduseriala õpilasi kohalikust kalast roogasid valmistama. Järgmisel reedel valmistab koos Rakvere ametikooli õpilastega vikerforelli Markofka peakokk Inga Paenurm.
Markofka peakokk küpsetab Rakvere ametikoolis vikerforelli
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolides algab toitude valmistamine kella kaheksa-üheksa paiku ja toidud valmivad keskpäevaks.
Markofka Toidutoa peakokka Inga Paenurme iseloomustatakse kui karismaatilist peakokka, kelle lemmiktooraine on porgand – vitamiinirikas oranž köögivili, mis lõputult üllatab mitmesuguste roogade koostisosana.