Vinni ja Väike-Maarja valla rahvas saab tasuta hingeabi

Merly Raudla
Copy
9. oktoobril võtab psühholoog Ave Rosental soovijaid vastu Pajustis.
9. oktoobril võtab psühholoog Ave Rosental soovijaid vastu Pajustis. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Sellest kuust hakkab Vinni vald oma elanikele tasuta pakkuma psühholoogi teenust. Teatud päevadel võtab Ave Rosental vastu kõiki vallaelanikke, kes on endale spetsialisti juurde aja broneerinud.

Vinni valla lasteheaoluspetsialist Gaidi Kasu kõneles, et Rosentali teenust kasutati vallas juba möödunud aastal. “Siis mina suunasin ja leppisime abivajajatega otse kokku, millal ta saab vastu võtta,” selgitas Kasu.

Nüüd on kokku lepitud kindlad päevad, millal psühholoog on kõikide soovijate jaoks olemas.

“See on vajalik teenus ning inimesele tasuta. Lääne-Virumaal ei ole väga palju psühholooge. See on väga-väga vajalik,” tõdes Kasu ja nentis, et teenuse maht on 20 tundi kuus.

Praegu võtab Ave Rosental abivajajaid vastu Pajustis ja Laekveres. Aga kui näiteks mõni kaugemas kandis elav Vinni valla elanik psühholoogi abi soovib, siis organiseeritakse vajadusel sotsiaaltransport, mille eest tuleb väike osa ka inimesel endal tasuda.

Rosental on üle aasta töötanud ka Väike-Maarja vallas ja võtab kahel päeval nädalas vastu sealseid abivajajaid.

“Eripedagoogide, psühholoogide ja logopeedide järele on suur vajadus. Tasuline psühholoogi teenus on inimese jaoks kallis. Kui vald on nõus seda kompenseerima, on see suur asi,” tunnistas Rosental ning lisas, et Väike-Maarja vallas on teenuse vastu väga suur huvi. Järjekord on tavaliselt kuu aja pikkune.

Kõikidele vallaelanikele kättesaadav psühholoogi tasuta vastuvõtt on omavalitsustes harva esinev võimalus. Lääne-Virumaa teistes omavalitsustes suunatakse abivajaja enamasti spetsialisti poole ja võimaluse korral aidatakse kulusid katta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles