Triinu Sikk jäädvustas musti maasikaid

Inna Grünfeldt
Copy
Triinu Sikk ja tema foto­näitus “Mustad maasikad” toovad teatri kohvikusse Mosambiigi vahvad lapsed.
Triinu Sikk ja tema foto­näitus “Mustad maasikad” toovad teatri kohvikusse Mosambiigi vahvad lapsed. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere teatri 80. hooajal astuvad näitustega üles ka teatri oma inimesed. Kohvikus rõõmustab silma teatri dramaturgi Triinu Siku fotonäitus “Minu Mosambiik – mustad maasikad”.

Triinu Sikk veetis 2014. aastal kuus kuud vabatahtlikku tööd tehes ühes Mosambiigi pealinna Maputo äärelinna lasteaias. “Need on minu Mosambiigi lapsed, kellega ma seal koos töötasin, mängisin ja õppisin,” sõnas Triinu Sikk.

Ta rääkis, et esialgu plaanis ta koos teise vabatahtlikuga teha lastest passipilditaolised fotod, aga pildid ei tulnud päris niimoodi välja. “Kel oli pluus viltu seljas, kel nina tatine, kes sügas ennast. Aga meile tundus kohe, et las nad olla sellised, nagu nad on, et polegi vaja neid mingitesse raamidesse panna. Mulle tundub, et ongi kõige toredam, et igaüks on nii omamoodi,” kõneles Triinu Sikk.

Näitust “Minu Mosambiik – mustad maasikad” sai esimest korda näha juulis 2015 Pätsi pitsakohvikus.

“See tuli nüüd minu juurde justkui ringiga tagasi. Loodan, et iga siiras laps, kellele otsa vaadata, ütleb midagi või annab mingi mõtte või emotsiooni, et pilte vaadates jäävad ennekõike meelde siirad, ent kõiketeadvad lapsesilmad ning muretu naeratus,” sõnas Triinu Sikk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles