Lennuk ja laulusõnad: hetked näitusel

Inna Grünfeldt
Copy
Urmas Lennuki "Lastelaulust ooperini" pakub lugemis-, vaatamis- ja kuulamismõnu.
Urmas Lennuki "Lastelaulust ooperini" pakub lugemis-, vaatamis- ja kuulamismõnu. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere teatri fuajee klaasnišis esitleb lavastaja-dramaturg Urmas Lennuk näitusel “Lastelaulust ooperini” läbilõiget kümmekonna aastaga kirjutatud laulusõnadest.

“Me kõik püüame selle nimel, et avastada endas varjatud andeid, mida meil ei ole. Kuna mina ei oska teha midagi, mis oleks esteetiliselt kaunis nagu maalikunst, tegelen ma vabal ajal hobi korras niisuguse asjaga nagu laulusõnade kirjutamine,” sõnas Urmas Lennuk.

Laulutekste on Lennukil aastate jooksul valminud 180 ringis.

“Teen neid sedasi, et kui muud asjad ära tüütavad, siis see on niisugune meditatiivne vorm. Kui teised lähevad parki maalima, siis mina kodus nokitsen neid teha. See on tõesti hästi lõõgastav,” lausus ta.

Dramaturg mainis, et pani näitusele ka selliseid asju, mis on “natuke häbiväärsemad”, aga seal on väga hea muusika. “Selle näituse juurde käib ka audiopool, kus ma kommenteerin oma häbi. Salvestised ja kommentaarid on saadaval digitaalsete seadmete ja kõrvaklappidena, mida saab küsida kohvikust,” selgitas ta.

Näituse kujundaja Eveli Varik juhtis tähelepanu tõigale, et osa tekste on topelt. “Nii on toredam,” kinnitas ta. Visuaalse haaravuse huvides lisas Varik luulelehtedele pabermaske, mis on valminud Maria-Kristiina Ulase juhendatud töötoas. “Need on nagu lauljad või rääkijad,” sõnas Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles