Kohvikus saab suhelda mitmes keeles

Inna Grünfeldt
Copy
Lääne-Virumaa keskraamatukogus alustab taas keelekohvik.
Lääne-Virumaa keskraamatukogus alustab taas keelekohvik. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa keskraamatukogus alustab taas keelekohvik, kus sõbralikus seltskonnas on võimalik lihvida nii eesti kui ka vene keele oskust.

Raamatukogu keelekohvik avatakse septembri viimasel nädalal, mil tähistatakse üleilmset eesti keele õppimise nädalat.

“Põhiliselt saab meil harjutada eesti keelt, aga tänavu anname võimaluse ka vene keele huvilistele. Ja kui keegi on valmis mõnda kolmandat keelt pakkuma, siis saab ta siin võimaluse,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu peaspetsialist Lea Lehtmets. Ta lisas, et kui on huvilisi, saab rakendada niinimetatud tandemõpet, kuid raamatukogu oleks selleks kohaks, kus inimesed kokku saavad.

“Eelmisel hooajal käis meil koos tore seltskond vene rahvusest inimesi, kes nüüd on valmis aitama eestlastel vene keelega sõbraks saada. Kutsume endast märku andma kõiki, kes tahaksid omavahelise suhtluse teel parandada oma keeleoskust või aidata selles osas teisi,” rääkis peaspetsialist.

Keelekohvik toimib vabatahtlikkuse alusel ja rahaga seal ei arveldata. Raamatukogu omalt poolt pakub ruume, materjale ning tuge ja abi korraldamisel.

Keelekohviku kokkusaamised hakkavad olema nii päevasel kui ka õhtusel ajal, nõnda saab igaüks endale sobiva aja valida. Esimesed kohtumised on teisipäeval, 24. septembril kell 17 ja kolmapäeval, 25. septembril kell 11. Täpsemat infot võib küsida raamatukogust.

“Keelekohvik on koht, kus saab läbi omavahelise suhtluse kõnekeelt õppida. See on täiendavaks abiks ka keelekursusel õppijatele. Ühtlasi on see koht toredateks kohtumisteks uute sõpradega,” julgustas Lea Lehtmets huvilisi keelekohvikusse sisse astuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles