Linnainimesed on teretulnud maale

Katrin Uuspõld
Copy
Perekond Laanemäe kolis Rakvere kortermajast Sämi-Tagakülla Voogla tallu 2015. aastal, sest linnaelust sai kõrini ja vaja oli oma peenart – nüüd on kõik rahul. Fotol ema Janne, isa Janek, lapsed Emili, Evert ja Eliise. Pildilt on puudu vanim tütar Celine.
Perekond Laanemäe kolis Rakvere kortermajast Sämi-Tagakülla Voogla tallu 2015. aastal, sest linnaelust sai kõrini ja vaja oli oma peenart – nüüd on kõik rahul. Fotol ema Janne, isa Janek, lapsed Emili, Evert ja Eliise. Pildilt on puudu vanim tütar Celine. Foto: Janek Laanemäe

28. septembril ootavad 35 valda üle Eesti külla kõiki, kes on kaalunud maale elama asuda. Esimest korda toimuvast maal elamise päevast võtavad Lääne-Virumaalt osa Rakvere, Väike-Maarja ja Viru-Nigula vald ning Käsmu küla.

Maal elamise päeva peakorraldaja, Eesti külaliikumise Kodukant juhatuse liikme Krista Habakuke sõnul on see päris suur asi, mille külad ja vallad ette võtavad – kutsuda oma kodukohta uudistama inimesi, kes tulevikus ehk päriseks maale elama tulevad.

“Midagi ekstra me ei tee, küll saavad tulijad käia Käsmu poes ja avatud on ka muuseum. Õhtul peame suvelõpupidu,” rääkis Käsmu Külaseltsi juhatuse liige Virge Ong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles