Rakvere linnavalitsus andis oma panuse maailmakoristuspäeva

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy

Täna toimub eestlaste algatatud kodanikuaktsioon maailmakoristuspäev. Rakvere linnavalitsuse liikmed andsid oma panuse puhtama keskkonna nimel juba eile, kui koristati Rahvaaia taga Vabriku tänaval asuvat linnale kuuluvat tühja krunti.

Paari tunniga korjati krundilt kokku konteineritäis, ligi viis tonni prügi. Rakvere abilinnapea Triin Varek ütles, et tegemist oli kellegi ehitusprahiga. Prügikottidesse pandud rämps oli justkui maasse kaevatud, nii et oli tükk tegu neid kotte kätte saada.

Eestlaste algatatud maailma ajaloo suurim kodanikuaktsioon, Fidži saarelt algav ja Hawaii saarestikus lõppev maailmakoristuspäev toob ühel ja samal päeval planeeti puhtamaks tegema miljonid inimesed 163 riigist.

Eelmisel aastal 15. septembril toimus esimene maailmakoristuspäev, millest võttis eestlaste kutsel osa 18 miljonit inimest 157 riigist.

"Meie liikumine kasvab iga päev ja ja ma olen veendunud, et maailmakoristuspäev 2019 on veelgi suurem ning miljonid inimesed ja organisatsioonid tulevad kokku, et tõsta teadlikkust globaalsest prügiprobleemist ja innustada meid kõiki ühiselt leidma kriisile lahendusi," ütles Heidi Solba, kodanikuliikumise Let's Do It! World president ja võrgustiku juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles