Albaaniat tabas tugev maavärin, seal jalgpalliturniiril viibivate rakverlastega on kõik korras

Margus Martin
, reporter
Copy
Päästetöötajad likvideerivad täna mitut Albaania linna tabanud tugeva maavärina tekitatud kahjustuste tagajärgi. Juuresolev pilt on tehtud Tiranas.
Päästetöötajad likvideerivad täna mitut Albaania linna tabanud tugeva maavärina tekitatud kahjustuste tagajärgi. Juuresolev pilt on tehtud Tiranas. Foto: Gent Shkullaku

Albaaniat tabas eile maavärin, mille magnituud oli 5,8. Eesti Jalgpalli Liidu teatel on riigis viibiva Eesti kuni 15-aastaste noormeeste koondise liikmetega kõik korras.

Noortekoondisega on Albaanias kaks rakverlast: abitreener Joonas Ljaš ja 14-aastane mängija Kristjan Kari.

Koondislased tundsid küll maavärinat ja selle järeltõukeid, kuid sellega õnneks ka kõik piirdus. Treenerid tegid kohe pärast esimesi tõukeid mängijatega koosoleku, kus räägiti läbi potentsiaalsed tegevused, sealhulgas evakuatsioon, liikumine, kogunemine ja kommunikatsioon. Praegu on kõik turvaline.

Postimehe andmetel oli tegemist viimase 30 aasta tugevaima maavärinaga Albaanias, milles sai viga vähemalt 49 inimest. Hukkunuid õnneks pole.

USA geoloogiateenistuse teatel oli maavärina kolle pealinnast Tiranast vähem kui 40 kilomeetrit läänes Durresi sadamalinna lähedal kümne kilomeetri sügavusel, kirjutas ERR-i uudisteportaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles