Korteriühistud saavad küsida toetust küttesüsteemile

Katrin Uuspõld
Copy
Korteriühistud saavad küsida toetust küttesüsteemile.
Korteriühistud saavad küsida toetust küttesüsteemile. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) võtab kuni 30. septembrini vastu korteriühistute taotlusi biomassil või fossiilkütustel töötava või otsest elekterkütet kasutava kütteseadme asendamiseks taastuvat kütust kasutava seadmega, samuti maja ühendamiseks kaugküttesüsteemiga.

KIK-i projektikoordinaator Reet Utsu sõnas, et mitu tublit korteriühistut on taotluse esitanud, kuid vooru eelarve 500 000 eurot ei ole veel täitunud. "Kui korteriühistul on eelprojekt olemas või lähiajal valmimas, siis jõuab veel taotluse esitada," julgustas Utsu korteriühistuid.

Toetust saavad taotleda need korteriühistud, kelle maja on ehitatud enne 1. jaanuari 2010, kuna need hooned ei ole valmistatud kõige energiasäästlikumalt ja nende kütteseadmed võivad vajada väljavahetamist. Samuti peavad täidetud olema mitmed eeldused kütteseadmete liigi kohta, mille täpsema kirjelduse leiab KIK-i veebilehelt. Toetuse taotlemisel peab omaosalus olema 50 protsenti projekti abikõlblike kulude maksumusest.

Taotlusi saab esitada 30. septembri kella 23.59-ni andmesüsteemi KIKAS kaudu. Pärast seda lähevad need kõik korraga hindamisse ja otsused tulevad aasta lõpuks. 

Toetust jagatakse riigisisese keskkonnaprogrammi atmosfääriõhu kaitse programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles