Rikkumisele ahvatlev ristmik saab uue liikluskorralduse (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kultuurikoja parklasse pääseks väikese vasakpõikega, kuid liikluseeskiri seda ei luba.
Kultuurikoja parklasse pääseks väikese vasakpõikega, kuid liikluseeskiri seda ei luba. Foto: Ain Liiva

Tapa kultuurikoja uuendamise tõttu muutus piirkonna liiklusskeem: üks tänavalõik suleti sootuks ja avati uus parkla. Uus kord lõi aga ristmiku, kus teadmatusest või tähelepanematusest on kerge liikluseeskirja rikkuda. Pikalt see olukord siiski ei kesta, sest Tapa vallavanema Riho Telli sõnul ollakse probleemist teadlik ja liikluskorraldust sel ristmikul muudetakse.

Tapa kultuurikoja juures suubub Turu tänav T-kujulisel ristmikul Kesk tänavale, mis on ühesuunaline – minna saab vaid paremale. Samas üle Kesk tänava asub aga kultuurikoja uus parkla, mille äärmisse taskusse pääseks vaid väikese vasakpõikega. Teistele parkimiskohtadele jõudmine eeldaks juba pikemat vastassuunas sõitu ja sinna minek liikluseeskirja rikkuma ei ahvatle, aga kuidas on lood selle esimese parkimiskohaga?

“Tegemist on nihkes ristmikuga ja tegelikult ei tohi Turu tänavalt otse parklasse sõita,” selgitas liikluskoolitaja Jana Õnneleid. “Mõni enda arust kaval teeks parempöörde ja tagurdaks siis parklasse, kuid tegelikult on ka üle ristmiku tagurdamine keelatud. Seega pole praeguse liikluskorralduse juures muud teha kui sõita ring ümber kvartali. Tundub tõesti ahvatlev tulla otse parklasse, kuid praegune liikluskorraldus seda ei luba.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles