Käsipalli meistriliigas tuleb liider Viljandi külla koduseinte tuge nautivale Tapale

Margus Martin
, reporter
Copy
Spordiklubi Tapa käsipallimeeskonna üheks olulisemaks lüliks on väravavaht Mikola Naum (paremal), kelle ülemängimine pole just lihtsate ülesannete killast.
Spordiklubi Tapa käsipallimeeskonna üheks olulisemaks lüliks on väravavaht Mikola Naum (paremal), kelle ülemängimine pole just lihtsate ülesannete killast. Foto: Ain Liiva

Eesti meeste käsipalli meistriliigas on sellel nädalal kavas kolmanda vooru mängud. Liiderklubi Viljandi HC on neljapäeva õhtul vastamisi Spordiklubi Tapa tiimiga, kes ihkab mõlemad seni peetud matšid võitnud viljandlaste tiibu kärpida.

Mullu esimest korda viimase tosina aasta jooksul esinelikust välja jäänud Viljandi HC alistas kahes esimeses voorus HC Kehra/Horizon Pulp & Paper ning Aruküla/Audentese meeskonna.

Seekord külastatakse kodusaalis tugevat publikutoetust nautivat Spordiklubi Tapa tiimi, kes avavoorus üllatas HC-d Tallinn ja kaotas teises Kehrale. Möödunud hooaja kahes omavahelises vastasseisus jäid tapalased Viljandi vastu plussi: esimene kohtumine tüüriti 23:23 viigisadamasse ja teine võideti 20:14.

SK Tapa treener Aron Jaanis ütles Eesti Käsipalliliidu pressiteenistuse vahendusel, et meeskond naudib tõepoolest võimsat fännide tuge. "Võib öelda, et meil on kaheksas mängija platsil. Usun, et meeskond on selle oma esitustega teeninud – juba eelmise hooaja lõpetasime positiivselt. Publik tahab väljakul näha võitlust ja oma kasvandikke. Nad annavad kaotuse andeks, aga ei andesta, kui jalg sirgu lastakse," rääkis Jaanis.

Tema hinnangul on Tapa meeskond Viljandiga ühel tasemel. "Seega lähme võitlema ja võidu järele, et olla esimesed, kes liidrilt punkte näppavad," märkis juhendaja. "Kui läheb teistpidi, siis tõuseb päike ka järgmisel hommikul."

SK Tapa rivistuses ei tee neljapäeva õhtul kell seitse Tapa spordikeskuses algavas matšis kaasa avamängus jalga vigastanud Ivary Volkov. Samal ajal aitab äärele teravust lisada Rail Ageni.

Seda, et Tapal pole kunagi ega kellelgi olnud lihtne mängida, toonitas ka viljandlaste peatreener Marko Koks. "Lisaks häälekale publikule suudavad nad kodusaalis end rohkem mobiliseerida," lisas ta. "Saanud väravasuule Mikola Naumi, on nendega veelgi keerulisem. Tuleb külma pead säilitada ning oma tegevustele tõsiselt keskenduda."

Kolmanda vooru ülejäänud matšides kohtuvad neljapäeval Aruküla/Audentes ja HC Tallinn ning reedel Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp & Paper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles