Rakvere postitöötajad kogusid vähekindlustatud peredele seitse kastitäit koolitarbeid

Katrin Uuspõld
Copy
Omniva Rakvere jaotuskeskuse algatusel koguti Rakvere linna vähekindlustatud perede lastele koolitarbeid.
Omniva Rakvere jaotuskeskuse algatusel koguti Rakvere linna vähekindlustatud perede lastele koolitarbeid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augusti lõpus alustatud Omniva Rakvere jaotuskeskuse aktsioon Rakvere linna vähekindlustatud perede laste heaks tõi kokku seitse kastitäit kooliks vajalikke asju.  

Kooliasjade kogumiskast asus Rakvere postkontoris ja asju sai sinna igaüks tuua kuni 14. septembrini. Koolitarbeid saabus rohkelt nii postkontorisse kui ka otse jaotuskeskusesse mitmest Eestimaa linnast. Keskmisest rohkem pakke saabus Tallinnast ja Jõgevalt.

Kõige enam koguti vihikuid, kirjatarbeid, värvipliiatseid, pastakaid, kunstitarbeid, toodi ka teipi, kartongi, raamatuid ja pinaleid.

Rakvere jaotuskeskuse juhi Sigrid Karoni sõnul õnnestus kogumiskampaania suurepäraselt. "Täname kõiki lahkeid inimesi, kes andsid oma panuse ja aitavad sellega Rakvere lastel hästi täidetud koolikotiga uut kooliaastat jätkata. Initsiatiiv selline toetus käima lükata tuli Rakvere jaotuskeskuse töötajatelt," ütles Karon

"Kuuldes, et Rakveres on ligi 50 last, kes alustavad õppeaastat tühja koolikotiga, mõtlesime, et saame üheskoos neid lapsi aidata ja puuduvad koolitarbed kokku koguda. Kohalikud õpetajad on öelnud, et on peresid, kel ei jätku vahendeid isegi kõige tavalisemate vihikute, pliiatsite ja kunstitarvete ostmiseks. Harvad ei ole ka juhused, kui õpetajad neid ise kooliaasta vältel lastele soetavad," lisas ta. Karoni sõnul usuvad jaotuskeskuse töötajad ja projektis osalejad, et igaühe võimuses on maailma paremaks muuta ning alustama peab just oma kodu lähedalt.

Kogutud koolitarbed toimetab Rakvere vähekindlustatud perede lastele Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles