Päästeteenistuse libainspektor näitas külla tulles leiget huvi

Toomas Herm
Copy
Selline näeb välja tõeline päästeameti töötaja.
Selline näeb välja tõeline päästeameti töötaja. Foto: Päästeamet

Päästeameti tuleohutuskontrollina esinenud mees sisenes Simunas vanainimeste kodudesse, kuid reetis end vähese huviga tule­ohutuse vastu.

Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv rääkis, et libainspektor küsis võõrasse eluruumi sisenedes suitsuanduri kohta ja sellega tema huvi ka piirdus. “Teistesse ruumidesse ei vaadanud, oli kohe ära läinud,” lisas Parv. Mees ei olnud isegi oma nime öelnud.

Kutsumata külalise kummaline käitumine hakkas silma inimeste lähedasele, kes asjast päästeala infotelefonile 1254 helistades teatas. Päästeamet informeeris juhtunust politseid.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla ütles, et korravalvurid koguvad praegu lisateavet. “Suhtleme kohalikega ja uurime, kas mees jäi ka mõne kaamera või tähelepaneliku naabri vaatevälja,” sõnas Alla.

Politseile teadaolevalt ei ole keegi kahju kannatanud, kuid tähtis on tuvastada end päästeametnikuna tutvustanud mehe isik ja kavatsused.

“Palume noorematel sugulastel rääkida vanemate inimestega ja neile meelde tuletada, et tuleb olla tähelepanelik ning enne kui ametnik tuppa lasta paluda tal end tutvustada ja näidata oma ametitõendit,” jätkas Alla.

Kahtluse korral soovitab politsei kohe helistada hädaabinumbril 112. Samuti paluvad korravalvurid inimesi, kel on libainspektori kohta rohkem infot või keda on kahtlane mees juba külastanud, anda sellest teada politsei infotelefonil 612 3000.

Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv ütles, et Simunas juhtunu on tänavu maakonnas esimene, kus inimest külastas end päästeameti kontrollina esitlenud isik.

Päästeamet juhib tähelepanu sellele, et kodudes elanikke ohutuse alal nõustavad päästjad, inspektorid või muud päästeametnikud esitlevad end alati nimeliselt ja näitavad töötõendit. Päästjatel on seljas äratuntav kaitseriietus ning teistel päästeameti käiseembleemiga välivorm. Ringi liigutakse reeglina punaste päästeameti embleemidega autodes.

Lisaks annab päästeamet teada, et ka kodunõustamisi tegevatel vabatahtlikel päästjatel on nimeline vabatahtliku tunnistus. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles