Kaitseministeerium: tuleme vastu nii palju kui vähegi võimalik (1)

Katrin Uuspõld
Copy
Tapa keskpolügoon.
Tapa keskpolügoon. Foto: Sander Ilvest

Kaitseministeeriumi keskkonna ja planeeringute valdkonna juht Maris Freudenthal selgitas, et vabariigi valitsus on 27. augusti 2015 korraldusega andnud loa kasutada kaitseväe keskpolügooni ümbritsevat riigimetsa alaliseks riigikaitseliseks väljaõppeks, mis tähendab, et see ala on keskpolügooni laiendatud ohuala.

“Kaitseministeerium on teinud ostupakkumisi eraisikutele, kelle kinnistud jäävad laiendatud ohualadele, ning pakkumise sobivusel on ostutehinguid ka sõlmitud. Enamik maatükke, mis jäävad polügooni ohualasse, ei ole hoonestatud, paljude omanikega on jõutud läbirääkimiste lõppfaasi. Omanikke, kellega praegu aktiivne läbirääkimine käib, on paarkümmend, püüame kokkuleppele jõuda nii paljude omanikega kui võimalik,” rääkis Freudenthal.

Kaitseministeeriumi esmane eesmärk on jõuda maaomanikuga kokkuleppele, toetudes hiljuti jõustunud kinnisasja avalikes huvides omandamise seadusele. “Metsaga kaetud maatüki hindamiseks kasutatakse hindamismetoodikat, mis arvestab kasvava metsa väärtust ja saamata jäävat tulu. Hoonestatud ja haritava maa hindamine tellitakse sõltumatult eksperdilt. Mõlemal juhul näeb kokkuleppele jõudmise korral seadus ette 20 protsenti motivatsioonitasu ja asjaajamiskulu hüvitamise. Müüja on vabastatud tulumaksukohustusest,” loetles Maris Freudenthal tehinguga kaasnevaid soodustusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles