Põhja-Eesti toit püsib kartulil ja odral

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mullu suvel korraldati toiduprojekti raames ringsõit mööda Põhja-Eesti toiduvõrgustikuga ühinenud ettevõtteid.
Mullu suvel korraldati toiduprojekti raames ringsõit mööda Põhja-Eesti toiduvõrgustikuga ühinenud ettevõtteid. Foto: Kasper Mäe

Milline on Põhja-Eestile omane toit, kuidas seda tutvustada ja kuidas ühiselt tegutseda – nendele küsimustele üritati vastust leida kolm aastat kestnud toiduprojekti raames.

Põhja-Eesti toiduvõrgustiku projektijuht Eha Paas rääkis, et 2016. aasta suvel alguse saanud LEADER-projekti käigus on tehtud tublisti tööd Põhja-Eesti toidumärgise vastu usalduse loomisel, suurendatud oluliselt märgisekandjate ringi, loodud Põhja-Eesti toidu kuvand, ja mis ehk kõige olulisem, tutvustatud kohalikku toitu ja selle tootjaid.

MTÜ Partnerid tegevjuht Elsa Hundt märkis, et lasteasutustes peetud toidupäevade tulemina on osa koole hakanud rohkem kasutama kohalikku toorainet ning koostöö koolikokkade ja ettevõtjate vahel on paranenud.

Tagasi üles