Arstitudengid kutsuvad soovijaid südamepäeval tervisenäitajaid mõõtma

Andres Pulver
Copy
Vererõhu mõõtmine.
Vererõhu mõõtmine. Foto: Andriy Popov/Panthermedia

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts korraldab 29. septembril kaubanduskeskustes üle Eesti tasuta tervisenäitajate määramise. Üritus toimub seoses rahvusvahelise südamepäevaga, mille eesmärk on teavitada inimesi riskidest, mis mõjutavad südame-veresoonkonna haiguste teket, ning julgustada kõiki oma südame eest hoolt kandma.

Huvitatutel on võimalik arstitudengid leida pühapäeval kella 11–15 Põhjakeskuses.

Soovijatel mõõdetakse kolesterooli ja vererõhku ning jagatakse informatsiooni normväärtuste kohta. Enne kolesterooli mõõtmist võiks inimene olla 12 tundi söömata ja enne vererõhu mõõtmist tuleks pool tundi rahulikult istuda.

"Südame-veresoonkonna haigused (SVH) on kõige levinum surmapõhjus Eestis. Rääkimata tervelt elatud eluaastatest, mida inimesed kaotavad haigestudes SVH-desse. See on ka põhjus, miks otsustasime sellel aastal tulla avalikesse kohtadesse kolesterooli ja vererõhku mõõtma. Tahame aidata inimestele meelde tuletada, et enda südame tervise eest tuleb hoolt kanda ja sellega saab alustada, tehes lihtsaid elustiilivalikuid," sõnas ürituse peakorraldaja Gerli Liloson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles